Waarom een specialist?

Om er voor te zorgen dat de deelname aan een aanbestedingsprocedure goed wordt gestart, is het van belang dat u in een vroeg stadium een aanbestedingsspecialist raadpleegt. Documenten moeten juist worden opgesteld. Maar ook de aanbestedingsdocumentatie moet goed worden doorgenomen. Geregeld blijkt deze documentatie geknipt en geplakt te zijn. Daardoor ontstaan vaak herhalingen van informatie of tegenstrijdigheden.

Beoordelen inschrijving

Een aanbestedingsadvocaat stelt onder andere kwalitatieve inschrijvingsdocumenten op of kan deze herschrijven. Hij controleert ook de beoordelingen van inschrijvingen, de zogenaamde gunningsbeslissingen.

Kunt u geen weg wijs worden uit de motivering van een gunningsbeslissing? Wij vechten de beslissing van de aanbestedende dienst aan bij de rechter of bij de Commissie van Aanbestedingsexperts (CvA).

Juridische vaardigheid

Onze advocaat is een aanbestedingsspecialist. Om naar de rechter te kunnen, moet een advocaat worden ingeschakeld. Het aanbesteden is veelal een juridische vaardigheid. Het is daarom ook raadzaam een aanbestedingsadvocaat in de arm te nemen. Hij heeft veel ervaring in het doorgronden van de vele documentatie en het juridisch bondig formuleren van de nodige stukken.